Din bucataria canadiana








Bucataria canadiana ascunde o bogata varietate de retete. Canada stie sa manance gustos si sanatos, iar prin mostra culinara ce urmeaza a fi prezentata puteti intelege aroma unei vieti abundente. Retetele de bucatarie pot aduce un grad de familialitate noului dumneavoastra camin. Atmosfera specific canadiana odata intrata in casa dumneavoastra cu ajutorul noile preparate, va va ajuta in numirea noii dumneavoastra locuinte, acasa.

Siropul de artar canadian este un produs 100 % ecologic. Obtinut prin fierberea sevei recoltata primavara inainte de perioada de vegetatie, este o sursa naturala de zaharuri sanatoase (comparativ cu cele din zahar). Siropul canadian este renumit in toata lumea pentru calitatea deosebita si mediul nepoluat unde cresc artarii.
Se poate folosi ca indulcitor si aromatizant. Renumite sunt clatitele cu sirop de artar, dar poate fi folosit la o multime de alte delicatese.
Produs certificat ecologic.
Produs in Canada.

Porc la gratar cu ananas si brie canadiana

Ingrediente: 4 cotlete de porc dezosate (aprox 625 g total)

¼ linguri (1 ml) fiecare sare si piper

¼ cana (60 ml) gem de piersici sau caise, topit

4 felii rotunde (2 cm grosime) ananas proaspat, decojit si curatat

125 g brie canadiana, taiata in 4 bucati, la temperatura camerei

¼ cana (60 ml)  cashews sarati si copti

Mod de preparare: presarati cotletele cu sare si  piper. Prajiti, acoperit, in tigaia cu ulei sau in tigaie speciala pentru prajit la temperatura peste medie pentru 4 minute. Intoarceti cotletele si ungeti-le cu gem. Adaugati ananasul, prajiti-l, acoperit de asemenea. Intoarceti-l o data si ungeti-l cu gemul ramas. In 5 minute se va observa suculenta si o nuanta de roz in interiorul cotletelor.

Odata bucatile de cotlet si ananasul mutate pe farfurie, adaugati imadiat branza si lasati-o sa se topeasca. Presarati acaju.

Pui cu mazare si acaju

3 linguri (45 mL) sos de soia
4 linguri (18 mL) amidon de porumb
1 linguri (15 mL) zahar granulat
1 linguri (15 mL) vin sherry
1 linguri (5 mL) ulei de susan
1 piper iute

450 g pulpe sau piept pui dezosat, fara piele
1 cana (250 mL) snow pea (mazare)
1 piper dulce rosu (sweet red peppers)
1 lingura (15 mL) ulei vegetal
1/3 cana (75 mL) acaju copt
1 usturoi taiat
3 cm radacina de ghimbir, taiata

Preparare:

Intr-un mic bol amestecati sosul de soia cu amidonul de porumb, zaharul, vinul, uleiul de susan si sosul de piper iute; puneti deoparte. Taiati puiul in bucati de marimea unei gustari; puneti deoparte.

Inlaturati atele de la mazare; taiati diagonal in jumatate. Desamantati, curatati si taiati piperul rosu in bucati de marimea unei gustari. Puneti deoparte.

Intr-o tigaie speciala, incalziti uleiul vegetal la temperatura inalta, prajiti puiul, in loturi, pana prinde o culoare maronie, in aproximaiv 3 minute. Transferati pe farfurie.

Adugati mazarea, piperul rosu, acaju, usturoi si ghimbir , acoperiti si lasati sa se abureasca pana cand piperul rosu devine crocant, in aproximativ 2 minute.

Readaugati puiul si sucul acumulat in tigaie, amestecati-le si fierbeti aproximativ un minut.

Picioare de miel cu rozmarin si salata cu lentile

Ingrediente:

3 catei de usturoi tocati
1 lingura de rozmarin proaspat taiat sau uscat
1 lingura de piper boabe mari
½ lingura sare
8 cotlete de miel (750 g)
Lickety-Split Lentil Salad:


540 ml  (19 oz/540 ml) lentile
125 mL  rosii taiate(125 mL)
50 mL  patrunjel proaspat taiat
25 mL otet de vin
15 ml ulei de masline extra virgin

Preparare:

Curatati semintele. Intr-un bol mare amestecati lentilele, rosiile , patrunjelul, otetul si uleiul; puneti deoparte.

Intr-un bol mic, amestecati usuroiul, rozmarinul, piperul si sarea. Aplicati pe cotlete. Asezati-le pe o tigaie unsa cu ulei in prealabil sau pe tigaie de gratar si prajiti la temperatura medie –mare pana capata o culoare maronie.