Quebec
Pamant prielnic pentru un nou inceput, prietenos pentru mii de imigranti si apreciat de cetatenii sai, este cunoscut pentru calitatea sa de viata. Asistenta medicala accesibila tuturor, un sistem de învatamant deschis, infrastructura, un numar mare de centre culturale si sportive si un trai cu costuri scazute, sunt doar cateva puncte care fac din Quebec un loc în care sa-ti doresti sa traiesti. Cunoscuti pentru charisma si pofta lor de viata, locuitorii din Quebec va ureaza bun venit!

Quebec are corp propriu de elaborare a statisticilor. Institutul de Statistica din Quebec (ISQ) colecteaza date privind populatia si a activitatii economice din Quebec, precum si pentru toate regiunile administrative. Acesta ofera informatii cu privire la subiecte cum ar fi:

Quebec suprafata totala: 1,667,441 km patrati
A lua legatura cu Quebec: Est: 56 ° 56 ’06”W
Vest: 79 ° 45 ’55”W
Nord 62 ° 34 ’56”latitudine nordica
Sud 44 ° 59 „29”latitudine N
Populatie (2007): 7,700,807 locuitori
Speranta de viata la nastere (2005-2007): barbati: 78.26 ani
Femei: 83.18 ani

Acest document este produs de catre Institutul de Statistica din Quebec (ISQ) cu ajutorul a peste 50 de specialisti in Quebec. Acesta include sute de tabele statistice privind diferitele aspecte ale societatii Quebec: populatie, forta de munca, de consum, economia, teritoriul, sanatate, etc.


Teritoriu

Acoperind o suprafata de aproximativ 1,7 milioane de kilometri patrati, Quebec este imens. Acesta este de trei ori mai mare decat Franta sau de cinci ori mai mare decat teritoriul Japoniei. De la sud la nord, Quebec acopera doar peste 17 de grade latitudine si de la est la vest, mai mult de 22 grade de longitudine. Densitatea populatiei este foarte scazuta, cu 4,7 locuitori pe kilometru patrat. Aceasta cifra este insa nu semnificativa din cauza vastitatii teritoriului si de faptul ca nordul Quebec, este aproape pustiu, cu doar 35,000 de locuitori, iar 80% din populatie locuieste in apropiere de tarmurile St Lawrence.

Quebec este impartita in trei regiuni geografice principale, de la nord la sud:

* Lowlands Hudson Bay in cazul in care terenul este permanent inghetat si acoperit cu mlastini, turba si iazuri nenumarate;
* Lowlands din St Lawrence este o campie formata din terenurile riverane raului;
* La sud Appalachian Mountains, un lant de munti cu culmi rotunjite si impadurite, intercalate cu campii cultivate.

Drenaj

Este bine cunoscut faptul ca Quebec are o retea de apa bogata. Corpurile de apa dulce de suprafata acopera 12% din Quebec. Exista peste 130.000 de rauri si un million de lacuri, in zona de coasta care are o lungime de aproximativ 9000 km.

Drenajul din Quebec este împărtit in trei bazine majore:

* Atlantic (37% din terenurile aceasta canalizare)
* Hudson’s Bay (38% din teren este canalizare, inclusiv James Bay)
* Unul din Golful Ungava (23% din terenurile aceasta canalizare)

Bazinul raului St Lawrence drenează întregul sud al Quebec-ului prin afluentii sai numerosi. Acestea includ:

* Pe malul de sud: Richelieu, Yamaska, St Francois, cazan;
* Pe malul de nord: raului Ottawa, L’Adormirea Maicii Domnului, Saint-Maurice, Saguenay, Manicouagan.